Om jag ska laga trerätters middag så brukar jag ofta börja med en toast Skagen. Det är enkelt men så gott. Det finns lite olika sätt att tillaga det på, men så här gör jag min:
Ingredienser
6 portioner
1/2 kg färska räkor
1 rödlök
1 knippe dill
1/2 dl majonäs
1/2 dl gräddfil
1 citron
salt, peppar
6 formfranska
1 msk smör
Gör så här:
Skala och hacka räkorna. Finhacka dill och rödlök. Blanda räkor, dill, rödlök, majonäs, gräddfil och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort kanterna på formfranskan och stek brödskivorna i smör. De ska bli härligt gyllenbruna. Det är inte fel att använda lite extra smör eftersom att det då blir extra gott. Servera skagenröran på brödskivorna och toppa gärna med löjrom och en dillkvist. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.